Як ми святкували День козацтва!

2018-10-15

/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд13.JPG

Сьогодні, 12 жовтня, напередодні Дня українського козацтва весь день був наповнений різноманітними заходами. Із самого ранку у фойє школи була організована виставка осінніх композицій «Багата наша Батьківщина». Роботи представлені учнями 3-11 класів були дуже різними – і за тематикою, і за матеріалом, з якого виконані, і за власне застосованими техніками. Але об’єднувало їх одне – бажання щось зробити, показати себе, проявити власну думку, творче мислення, індивідуальність. Хочеться відмітити наймолодшу учасницю виставки – Білковську Валерію, яка за власним бажанням створила з природного матеріалу казкового друга Кузю.

Під час перерв учні початкової школи мали можливість весело гратися та танцювати під запальну музику, адже кожної п’ятниці на перервах у нас лунає весела музика. Учні старших класів продемонстрували свою силу під час змагань з армреслінгу. Армрестлінг або рукоборство — настільна боротьба однією рукою, де учасники змагання ставлять лікті на стіл, зчіплюють руки і намагаються пересилити один одного і тим самим покласти руку суперника на поверхню столу. Переможців змагань буде оголошено на шкільній лінійці у вівторок.

Вчителем історії Крамаренко Г.Г для учнів 11-го класу була проведена вікторина, що містила запитання про українських козаків. Одинадцятикласники продемонстрували високий рівень знань з історії козацтва.

І на завершення, для учнів 10 та 11 класу був організований брейн-ринг «Козацькому роду нема переводу», який складався із 5 раундів. Дві команди юних істориків та культурознавців у напруженій боротьбі, за підтримки глядачів, відповідаючи на нелегкі запитання, змагалися за звання найкращого знавця духовних цінностей, культури та історії українського козацтва. Всі учасники заходу показали ґрунтовні знання побуту, традицій українських козаків, історичних постатей та подій, які вплинули на життя українців, співали пісні про козаків, а присутні в залі отримали ще один урок життя. За підсумками раундів перемогу отримала команда 10 класу – «Джура», капітан команди Бартко Анстасія.

У цей світлий і радісний день ми звертаємось до Матері Божої з проханням про мир, добро, благополуччя, про гідне і щасливе майбутнє нашого народу. Аби на людей зійшла благодать, а душі наповнилися любов’ю, щирістю і всепрощенням.

Тож вітаємо всіх козаків із цим радісним святом і бажаємо міцного здоров’я, щастя, наснаги у відродженні найкращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля слави нашої рідної України!

Педагог-організатор Іщик В.М.

/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд1.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд20.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд24.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд25.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд29.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд4.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд40.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд50.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд54.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд9.JPG/Files/images/den_kozatstva2018/Слайд7.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 150

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.